Peach-Passion Light rutor

Serverar: 30-40 portioner

Mörk chokladbotten med rosa glasyr. Både kakan och glasyren har smak av passionsfrukt och persika. Om man vill göra kakan mer barnvänlig kan man byta ut cidern mot passionsarom och persika arom. Ex. persikaarom i kakan och passionsarom i glasyren.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3-4 msk kakao (mängd efter smak)
  • 2 1/2 dl Peach-Passion Light Cider
  • Alt. 2-3 tsk persika aromessens (mängd efter smak)
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 msk grädde
  • 2 msk Peach-Passion Light Cider
  • Alt. 2-3 tsk (mängd efter smak)
  • 10 droppar rosa hushållsfärg
  • Garnering
  • Chokladspån
  • Tuttifruttiströssel
  • Chokladströssel
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt cidern. Blir smeten för tunn, ta i lite mer mjöl. Häll upp smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen (jag brukar själv grädda den längst ner, går lika bra) i 25-40 minuter i 175 grader.
    2. Glasyren: Blanda grädde, cider (alt. arom) och hushållsfärg. Smält smöret och häll i. Tillätt florsockret och rör om. Bred på glasyren då kakan svalnat.
    3. Garnera kakan efter önskemål.
    4. Ät och njut.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66
    5
    1 h 10 min
    1
    30 min
    30-35
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben