Peach-Passion Light rutor
Serverar: 30-40 portioner
Mörk chokladbotten med rosa glasyr. Både kakan och glasyren har smak av passionsfrukt och persika. Om man vill göra kakan mer barnvänlig kan man byta ut cidern mot passionsarom och persika arom. Ex. persikaarom i kakan och passionsarom i glasyren.
Ingredienser
Botten
3 dl flytande margarin
3 dl vatten
7 ägg
6 dl strösocker
6-7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3-4 msk kakao (mängd efter smak)
2 1/2 dl Peach-Passion Light Cider
Alt. 2-3 tsk persika aromessens (mängd efter smak)
Glasyr
100 g smör
5 dl florsocker
2 msk grädde
2 msk Peach-Passion Light Cider
Alt. 2-3 tsk (mängd efter smak)
10 droppar rosa hushållsfärg
Garnering
Chokladspån
Tuttifruttiströssel
Chokladströssel
Instruktioner
- Smörj en långpanna 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt cidern. Blir smeten för tunn, ta i lite mer mjöl. Häll upp smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen (jag brukar själv grädda den längst ner, går lika bra) i 25-40 minuter i 175 grader.
- Glasyren:
Blanda grädde, cider (alt. arom) och hushållsfärg. Smält smöret och häll i. Tillätt florsockret och rör om. Bred på glasyren då kakan svalnat.
- Garnera kakan efter önskemål.
- Ät och njut.
Liknande recept
Kommentarer (0)