Pear and ginger cookies

En päron och ingefärskaka som både ser läckra ut och som smakar annorlunda och spännnde.

Ingredienser

  • Kakdeg
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 äggulor
  • 2 msk whisky
  • 4½ dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 päron
  • 3-4 msk socker
  • Ca 1 tsk färsk riven ingefära
  • 3 msk vatten
  • Dekoration
  • Äggvita (från de 2 äggen du använde gulan i kakan)
  • Valnötter (antal efter hur många kakor du fått ut)
  • Instruktioner

    1. Skala, tärna och hacka päronen fint. Blanda dem med vattnet i en liten kastrull. Tillsätt socker och riven färsk ingefära och sjud tills päronen har mjuknat och det hela har tjocknat.
    2. Gör kakdegen: Rör smör och socker smidigt, tillsätt en äggula i taget och sedan även whiskyn. Rör om hela tiden. Sikta ner mjöl och bakpulver och arbeta snabbt ihop det hela till en deg. Kavla ut degen och ta ut cirklar med en kakform. Lägg lite av päronblandningen i mitten av varje cirkel och vik sedan ihop dem till halvmånar. Pressa ihop kanterna väl. Pensla med äggvita och tryck försiktigt fast en valnöt ovanpå.
    3. Grädda i 175 grader i 10-12 minuter eller mer om det behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben