Pecannötsrutor med kola

Serverar: 20-30 portioner

Låter smarrigt eller hur?

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 dl hackade pecannötter
  • 2-3 kryddmått gräddkola arom
  • 5 droppar brun hushållsfärg
  • Topping
  • 100 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 2-4 msk grädde
  • 5-7 droppar brun hushållsfärg
  • 2-3 kryddmått gräddkola arom
  • Garnering
  • Chokladspån
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbrödet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vand ner i smeten. Vänd ner de hackade pecannötterna. Grädda kakan i 25-40 minuter.
    3. Topping: Smält smöret. Blanda hushållsfärgen med grädden och aromen. Häll i smöret och tillsätt florsockret. Rör om så att allt blandas väl.
    4. Bred ut toppingen över kakan då den svalnat, och pynta med chokladspån. Kan också pyntas med chokladknappar eller chokladbönor.

    Liknande recept

    5
    1 h
    20-25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben