Pekingsoppa

Serverar: 4 portioner

Smakar som på kinaresturangen.

Ingredienser

  • 200 g kycklingbröst
  • 1 stk kinakål
  • Hönsbuljong
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk sojasås
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk grovsalt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1 stk äggula
  • Ev.några räkor
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingbröstet i lika stora, små tärningar. Lägg kål och hönsbuljong i en gryta och låt det småkoka i 10 minuter. Rör i sesamfrön, vitlök, kyckling, sojasås och ättika. Smaka av med salt och peppar.
    2. Koka vidare i 10 minuter. Lägg i räkorna och låt den uppvispade äggulan droppa ner i soppan. Servera soppan med detsamma.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    16
    4.7
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (3)

    romitha 3 februari 2010

    jättegod soppa nästan som på kinan

    Josses 3 mars 2010

    Gjorde den idag och har tyvärr en lite kräsen familj men både min man och äldsta dotter sa: "den här får du göra fler gånger!". Bra betyg om något, särskilt från min dotter som muttrar över det mesta som serveras. Så det värmde mammahjärtat så den kommer helt klart serveras på vårt middagsbord igen. Kram Josses

    Cassiopeya 29 november 2010

    Hur mycket hönsbuljong ska man ha?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben