Pekingsoppa

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Såsom en kompis till mig från Kina tillagar den

Ingredienser

  • Marinad
  • 1 ½ mushroom soya
  • Ev 1 tsk torr sherry
  • 200 g färsk bogskinka
  • 5 st shitakesvamp eller champinjoner
  • 200 g tofu
  • 1 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • ½-1 tsk malen vitpeppar
  • 227 g strimlade bambuskott
  • 2 ägg
  • 3/4 dl finhackad salladslök
  • 1 tsk sesamlja
  • Redning
  • 3-4 tsk potatismjöl eller maizena
  • ½ dl vatten
  • 3-4 msk rödvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Rör ihop marinaden. Skär köttet i tändsticksfina strimlor. Blanda kött och marinad och låt det stå en stund. Skiva svampen. Skär tofun i små tärningar.
    2. Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Tillsätt kött, svamp, peppar och bambuskott under omrörning. Lät koka 3-5 minuter. Tillsätt tofun.
    3. Skaka ihop redningen och tillsätt den under omrörning. Låt koka tills soppan blir tjockflytande. Tag soppan från värmen. Vispa ihop äggen och rör sakta ner dem i en fin stråle och äggblommor bildas. Rör ner salldslök och sesamolja. Smaka av med peppar och salt. Soppan skall ha en kraftigt sur-stark smak.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    16
    4.7
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben