Pekingsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Här är min favorit pekingsoppa. Det finns många olika recept men detta är absolut min favorit.

Ingredienser

  • För ca 4 portioner
  • 12dl vatten
  • 3 tärningar hönsbuljong
  • Kycklingfilé
  • Räkor
  • 200g svamp (gärna kinesiska men all svamp går bra)
  • Paprika
  • 1burk bambuskott (absolut nödvändigt)
  • 1msk sambal oelek
  • 2msk ättikssprit
  • 1msk potatismjöl
  • 1 purjolök
  • 2msk tomatpure
  • Instruktioner

    Koka upp vattnet med buljongen. Skiva kycklingen svampen löken och paprikan och häll i. Lägg i bambuskotten och tomatpuren och låt allt koka i ca 5min. Smaka av med ättiksspriten och Sambal Oelek. Red av med potatismjöl i kallt vatten. Koka upp soppan. Lägg i räkorna efter uppkoket annars blir de sega. Ett tips är att använda tabasco efter smak.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    16

    Kommentarer (3)

    mosep 12 oktober 2008

    Kryddstark och god :)

    pilea 20 april 2009

    SUPERGOD! Blev succe! Jag tillade vattenkastanj för att få en mer krispig känsla samt använde färska svenska champinjoner. Vispade ett ägg och hällde i slutet av tillagningen. Rekommenderas varmt!

    Grinolle 8 mars 2010

    Detta är den bästa soppa jag någonsin har ätit. Fantastiskt god! Följde receptet till punkt och pricka och spetsade med lite tabasco på slutet. Starkt och mycket gott! Högsta betyg!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben