Serverar: 4 portioner
Tid: 20 minuter
Här är min favorit pekingsoppa. Det finns många olika recept men detta är absolut min favorit.
Koka upp vattnet med buljongen. Skiva kycklingen svampen löken och paprikan och häll i. Lägg i bambuskotten och tomatpuren och låt allt koka i ca 5min. Smaka av med ättiksspriten och Sambal Oelek. Red av med potatismjöl i kallt vatten. Koka upp soppan. Lägg i räkorna efter uppkoket annars blir de sega. Ett tips är att använda tabasco efter smak.
Kryddstark och god :)
SUPERGOD! Blev succe! Jag tillade vattenkastanj för att få en mer krispig känsla samt använde färska svenska champinjoner. Vispade ett ägg och hällde i slutet av tillagningen. Rekommenderas varmt!
Detta är den bästa soppa jag någonsin har ätit. Fantastiskt god! Följde receptet till punkt och pricka och spetsade med lite tabasco på slutet. Starkt och mycket gott! Högsta betyg!