Peppakakslinzer cookies

Serverar: 10-12 portioner

En ny favoritkaka till jul som liknar Ballerina.

Ingredienser

  • 125 g mjukt smör
  • 1 dl socker
  • 1 äggula
  • 3 dl vetemjöl
  • 5 tsk pepparkakskrydda
  • 1 dl mandelmjöl
  • Kristyr
  • 2-2½ dl florsocker
  • 2 msk äggvita
  • Garnering
  • Ca 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker, tillsätt äggulan. Tillsätt, lite i taget av vetemjölet och sedan pepparkakskryddan och mandelmjölet. Arbeta ihop degen hastigt med händerna. Låt degen vila i en plastpåse 1 timme i kylen.
    2. Sätt ugnen på 165 grader.
    3. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla degen lätt och försiktigt (degen är lite smulig) Tryck ut kakor med runda utstickare, ca 6 cm i diameter, ca 24 stycken och tryck ut mindre hål, ca 2 cm i diameter i hälften av kakorna.
    4. Flytta över kakorna med hjälp av en palett eller kniv till en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.
    5. Vispa ihop äggvita och tillsätt lite florsocker i taget tills kristyren får en bra konsistens. Fyll en spritspåse.
    6. Låt kakorna svalna på plåten och flytta sedan över dem på ett galler. Spritsa på lite kristyr på alla kakor utan hål. Lägg på de med hål och tryck till lite försiktigt. Pudra över lite florsocker på kakorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben