Peppar stek

Serverar: 4 portioner

gott till helgen

Ingredienser

  • 4 bitar oxfilé á ca 200 g
  • 2 msk hel svartpeppar eller grönpeppar
  • ½ tsk senapspulver
  • 2 msk solrosolja
  • 4 msk konjak
  • 2 dl creme fraiche
  • Instruktioner

    Låt köttet stå i rumstemperatur i en halvtimme innan tillagningen det gör köttet mörare stöt pepparkornen i en mortel strö senapspulvret över köttbitarna lägg den krossade pepparen på en tallrik och täck båda sidorna på köttet med den pressa in pepparen ordentligt i köttet hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttet i 2-3 min på varje sida för blodig 3-4 min för medium 5-6 min för välstekt servera med bakad potatis och färska grönsaker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Panerade kalvkotletter med kall senapssås och marinerad blomkål
    Kotletterna har, trots det delikata köttet, en relativt neutral sma...

    Pasta med grönsakssås
    Grönsakssåsen är inspirerad av det sydländska köket och består av z...

    Kycklingfilé med cashewnötter
    Kycklingfilén lagas i en wok och har en läcker smak av ingefära, ch...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben