Toppengod festrätt!
Såsen kan göras färdig drygt en timme innan gästerna kommer.
Ingredienser
600 g rostbiffsfilé, riktigt mör rostbiff eller oxfilé
Svartpeppar, grovmalen
Smör/margarin att steka i
Salt
Sås
2 msk finhackad gul lök
150 g champinjoner
16 gröna oliver med pimiento
1 msk smör/margarin
4 msk strimlad pimiento
2 msk syltad ingefära i små tärningar
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 dl crème fraîche
1 msk ljus maizenaredning
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk äkta soja
(1 msk portvin)
Receptet verkar lika spännande som en James Bond film. Återkommer med betyg när jag lagat o ätit denna spännande rätt.
GOTT, SUPERGOTT. Synd att det inte finns högre poäng, 5 är för lite. Tack för denna kulinariska smakupplevelse.