Pepparkakscheescake

Serverar: 8-10 portioner

Verkar mycket intressant med pepparkakor, blir nog en god paj...

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 30-40 pepparkakor
  • Fyllning
  • 2,5 tsk gelatinpulver (eller 5 gelatinblad) (för vegetariskt, använd pektin istället)
  • 200 g cream cheese
  • 3 dl gräddfil
  • 2½ dl florsocker
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Ev. 2 apelsiner (till garnering)
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet. Krossa pepparkakorna i en mortel eller finfördela i matberedare till ett smul.
    2. Blanda smul och matfett. Tryck ut blandningen så att den täcker bottnen och kanterna i en rund form med lös tagbar kant ca 20 cm i diameter. Ställ kallt.
    3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ELLER lägg pulvret i 2,5 msk vatten.
    4. Blanda ost, gräddfil, socker och skal till en jämn smet.
    5. Ta upp gelatinbladen och smält i kastrull på svag värme eller i mikro Låt lösningen svalna något. ELLER Tillsätt några droppar vatten till gelantinpulvret (som nu är som en klump) och sätt in i micron tills det blir flytande igen, ca 30 - 60 sek på full effekt.
    6. Rör sedan ned gelatinet i ostsmeten. Rör försiktigt tills allt blandat sig.
    7. Häll smeten i formen. Låt stå i kyl ca 1 timme eller tills smeten stelnat helt.
    8. Garnera med skivor av apelsin.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    molina 14 oktober 2008

    Låter skitgott=)!! Denna ska göras till julmyset!!

    LellaGella 29 december 2008

    Gjorde denna cheesecake på julafton! Mycket uppskattad! Snabb att göra, vilket underlättar i julstöket! God fortsättning och start på 2009!

    lena4 15 november 2009

    Gjort denna idag och det blev en fullträff. Smaskens säger vi. En stark 5a i betyg från oss.

    Malinhelena 21 november 2009

    30 pepparkakor, stora ellr små?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben