Pepparkakscheescake med lingon

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Underbart syrlig och god, fick detta recept av en god vän och den kommer att göras många gånger!

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g pepparkakor
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 2 stora ägg
  • 1 dl socker
  • 200 g philiadelphiaost
  • 2 dl grädde
  • Gele
  • 2 gelantinblad
  • 2dl vatten
  • 2+1 dl frysta lingon
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smula pepparkakorna, smält smöret och häll över pepparkakorna, blanda. Tryck ut smulorna i en 24 cm form med löstagbar kant. Grädda 12 minuter. Låt svalna något.
    2. Fyllning: Vispa ägg och socker poröst, vispa ner osten och grädden och vispa till en jämn smet. Häll detta över pepparkakan och grädda på andra falsen nedifrån i ca 35 minuter till fyllningen stannat. Låt svalna och ställ in i kylen.
    3. Gelen: Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Koka upp vatten och 2 dl lingon, koka till bären färgat vattnet rött, tillsätt socker och koka ytterligare någon minut. Sila saften, tillsätt de utkramade gelantinbladen i den varma saften, låt de smälta under omrörning låt detta sedan svalna till konsistensen liknar en ovispad äggvita. Blanda i resten av lingonen. Skeda blandningen över tårtan. Ställ in i kylen och låt gelen stelna i någon timme.
    4. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben