Apelsin- och pepparkakscheescake

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Perfekt efterrätt att bjuda på i juletid.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 30 pepparkakor
  • Fyllning
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • 2-3 msk finrivet apelsinskal
  • 3-5 msk pressad apelsinsaft
  • Topping
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl florsocker
  • 1 apelsin
  • pepparkakor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller stöt pepparkakorna. Rör ner matfettet i pepparkakssmulorna. Bred ut det i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter. Blanda ihop ost och socker. Rör ner ett ägg i taget och till sist apelsinskal och saft. Bred ut smeten på pepparkaksbotten. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
    2. Rör ihop crème fraiche och florsocker. Bred ut detta på kakan och garnera med apelsinskal och pepparkakssmulor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben