Pepparkakskola

Smarrig kola som görs enkelt i mikro, supergott!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 1/2 socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 tsk kardemumma, malen
  • Instruktioner

    1. Mät upp alla ingredienser och koka i mikron, rör om då och då tills smeten håller för ett kulprov: Häll några droppar av smeten i ett glas med kallt vatten. Kan du rulla den till en kula är kolan färdig.
    2. Häll upp smeten på en oljad plåt. Låt svalna lite och skär eller klipp i bitar. Slå in i smörpapper och förvara i kylskåp.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben