Pepparkakskryddad crème fraiche-tårta med hallonsås

Serverar: 4-6 portioner

Jättegod! En arbetskamrat bjöd på denna till fikat.

Ingredienser

  • 2 äggulor + 2 msk socker
  • 2 äggvitor + 2 msk socker
  • 2 dl Crème Fraiche (lätt eller vanlig)
  • 1 dl grädde
  • 50 g pepparkakor (10-12 små)
  • 2 msk portvin
  • Hallonsås
  • 3 dl hallon
  • ½ dl socker
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor, socker och portvin över vattenbad till en tjock kräm och låt kallna. Krossa pepparkakorna till ett fint pulver eller kör dem i mixer. Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum. Vispa grädden, men ej för hårt.
    2. Blanda ner grädden, Crème Fraichen och hälften av de malda pepparkakorna i äggkrämen. Vänd sedan ner den vispade äggvitan.
    3. Häll upp blandningen i en pajform klädd med plastfolie och sikta över resten av de malda pepparkakorna.
    4. Ställ sedan i frysen över natten. Tag fram den en stund innan servering
    5. Mixa hallon, socker och vatten till en sås och sila bort kärnorna.
    6. Servera tårtan i bitar tillsammans med hallonsåsen och ev färska frukter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bergstrl 18 december 2008

    Skall tårta in i frysen ett par timmar innan den serveras?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben