Pepparkaksparfait

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Detta finns återkommande på mitt julbord.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 1 dl vatten
  • 4 krm pepparkakskrydda
  • 4 dl grädde
  • 10 pepparkakor
  • Instruktioner

    1. Blanda äggulor, socker, sirap, vatten och kryddor i en kastrull , ej av aluminium.
    2. Sjud blandningen under kraftig vispning tills du får en tjock kräm.
    3. Låt krämen kallna. Rör då och då i den under tiden. Vispa grädden hårt. Grovkrossa pepparkakorna.
    4. Rör ned grädde och pepparkakor i äggkrämen Frys i 4 timmar. Mm va gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben