Pepparkaksparfait
Serverar:
6 portioner
Tid:
30 minuter
Detta finns återkommande på mitt julbord.
Ingredienser
4 äggulor
3/4 dl socker
2 msk sirap
1 dl vatten
4 krm pepparkakskrydda
4 dl grädde
10 pepparkakor
Instruktioner
Blanda äggulor, socker, sirap, vatten och kryddor i en kastrull , ej av aluminium.
Sjud blandningen under kraftig vispning tills du får en tjock kräm.
Låt krämen kallna. Rör då och då i den under tiden. Vispa grädden hårt. Grovkrossa pepparkakorna.
Rör ned grädde och pepparkakor i äggkrämen Frys i 4 timmar. Mm va gott.
Liknande recept
Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple
3 h 30 min
10
1
Pepparkaksparfait
5
1
1
Pepparkaksparfait
4-6
Smal pepparkaksparfait
2
Pepparkaksparfait med citrussallad
4 h 30 min
6
Blåbär och pepparkaksparfait
4-6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!