Blåbär och pepparkaksparfait

Serverar: 4-6 portioner

En mycket god kombination får man om man blandar pepparkakor med blåbär.

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 6 dl vispgrädde
  • 15 pepparkakor
  • 2 dl blåbär
  • Några pepparkakor till garnering
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten. Hacka pepparkakorna grovt och blanda dem med smeten.
    2. Häll upp hälften av smeten i en form.Ställ den i frysen i 20 minuter. Häll på blåbären. Häll på resten av parfaitsmeten och ställ in i frysen i 3-4 timmar.
    3. Låt den stå framme i en kvart innan servering.
    4. Dekorera med pepparkakor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben