Pepparkaksparfait

Serverar: 4-6 portioner

En gudomlig efterätt!

Ingredienser

  • Kryddlag
  • ½ msk hela nejlikor
  • ¼ kanelstång
  • 1 kryddpepparkorn
  • 1 skiva färsk ingefära
  • 10 g farinsocker
  • 1 dl portvin
  • 1 tsk lingonsylt
  • Parfaitsmet
  • 2 äggulor
  • 50 g socker
  • 2½ dl grädde
  • 25 g finhackade pepparkakor
  • Servering
  • Exotiska frukter
  • Jordgubbsås
  • Instruktioner

    1. Koka ihop ingredienserna till kryddlagen tills hälften återstår. Vispa ihop äggulor och socker pösigt i en skål.
    2. Ställ skålen i hett vattenbad och vispa kraftigt tills krämen blir tjock och skummig. Blanda i kryddlagen och låt svalna.
    3. Tillsätt hårt vispad grädde och hackade pepparkakor. Blanda väl. Häll upp i en enliters sockerkaks-form och ställ i frysen över natten.
    4. Ta fram parfaiten en stund före serveringen och servera med t ex exotiska frukter och jordgubbssås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben