Smal pepparkaksparfait

Serverar: 2 portioner

En smalare variant av "parfait" med vaniljvisp istället för grädde. 155 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 stort päron, 150 g
  • 1 msk vatten
  • 1 msk råsocker fairtrade
  • ¾ dl vaniljvisp
  • ½ tsk kanel
  • 1 krm malen ingefära
  • ½ krm malda nejlikor
  • Garnering
  • 1 krossad pepparkaka
  • Instruktioner

    1. Skala och skär päronet i bitar. Smält på svag värme i en kastrull tillsammans med vatten och råsocker tills det är mosigt. Mixa ev och låt svalna.
    2. Vispa vaniljvisp hårt och rör ner päronmoset. Blanda kryddorna och rör ner dem lite slarvigt i moset. Frys in 2 koppar minst 3 timmar. Tina ca 10 minuter före servering och strö krossad pepparkaka över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben