Pernillas supergoda potatissallad

Serverar: 4-6 portioner

Jättesmaskig lite annorlunda potatissallad. Funkar både varm som kall. Perfekt till grillat!

Ingredienser

  • 800-1000 g färskpotatis
  • Ca 25 blad färsk basilika
  • 1 dl grovt hackad persilja
  • 2 msk vinäger
  • 1,25 dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost (eller pulver)
  • 1 tsk salt
  • Ca 1 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen.
    2. Kör basilika och persilja i matberedaren. Tillsätt vinäger och olivolja droppvis. Blanda i resten av ingredienserna.
    3. Häll upp potatisen i en skål. (Dela eventuellt potatisen i mindre bitar om de är stora.) Häll över såsen.
    4. Servera potatissalladen varm eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben