Persikomousse

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 25 minuter

En lätt och luftig dessert med fin persikosmak. Servera den gärna i portionsformar garnerad med tunna persikoklyftor, färska bär och flagad mandel.

Ingredienser

  • 4 blad gelatin
  • 2 stora färska persikor eller 4 konserverade persikohalvor
  • 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • Ett par droppar bittermandelolja
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Persikoskivor eller färska bär
  • Rostad, flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Lös upp gelatinet i vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Skala persikorna och skär dem i små bitar. Finfördela ca hälften av persikorna i matberedare eller mixer och blanda ned hälften av sockret.
    2. Blanda äggulor och mjölk i en kastrull och värm på svag värme tills det tjocknar. Ta kastrullen från plattan och blanda ned persikopuré och bittermandelolja.
    3. Vispa äggvitorna styva. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare någon minut. Vispa grädden tjock. Blanda ned äggvitor, grädde, persikobitar och gelatin i smeten. Häll upp persikosmeten i en stor serveringsskål eller i portionsskålar och låt stå i kylen ett par timmar för att stelna.
    4. Garnera ev med persikohalvor och rostad, flagad mandel. Servera desserten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben