En lätt och luftig dessert med fin persikosmak. Servera den gärna i portionsformar garnerad med tunna persikoklyftor, färska bär och flagad mandel.
Ingredienser
4 blad gelatin
2 stora färska persikor eller 4 konserverade persikohalvor
1/2 dl socker
2 ägg
1 dl mjölk
Ett par droppar bittermandelolja
1 1/2 dl vispgrädde
Garnering
Persikoskivor eller färska bär
Rostad, flagad mandel
Instruktioner
- Lös upp gelatinet i vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Skala persikorna och skär dem i små bitar. Finfördela ca hälften av persikorna i matberedare eller mixer och blanda ned hälften av sockret.
- Blanda äggulor och mjölk i en kastrull och värm på svag värme tills det tjocknar. Ta kastrullen från plattan och blanda ned persikopuré och bittermandelolja.
- Vispa äggvitorna styva. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare någon minut. Vispa grädden tjock. Blanda ned äggvitor, grädde, persikobitar och gelatin i smeten. Häll upp persikosmeten i en stor serveringsskål eller i portionsskålar och låt stå i kylen ett par timmar för att stelna.
- Garnera ev med persikohalvor och rostad, flagad mandel. Servera desserten.
Liknande recept
Kommentarer (0)