Persikomousse

Ägg och mjölkfritt

Ingredienser

  • 1 stor burk persikor, 500 g avrunnen vikt
  • 1 msk gelatinpulver
  • 5 msk vatten
  • 1 msk pressad citron
  • Skalet av ½ citron
  • 2 msk socker
  • 2 dl havregrädde alt. vanlig grädde
  • Instruktioner

    1. Blanda gelatinpulvret med vattnet i ett plåtmått och låt svälla i 5 minuter. Smält gelatinet i vattenbad så att det blir genomskinligt och rinnande. Tag ut måttet ur vattenbadet och låt det svalna lite.
    2. Lägg persikohalvorna i en matberedare. Tvätta citronen, riv av det yttersta skalet och lägg ibland persikorna. Häll i citronsaften och sockret.
    3. Kör matberedaren så att det blir en slät smet. Häll i gelatinblandningen och havregrädden när matberedaren är igång. Kör en stund så att allt blandas ordentligt. Häll upp moussen i en skål och ställ kallt att stelna, gärna i några timmar.
    4. Garnera med physalis, hallon eller andra frukter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben