Persikomuffins

En ny variant

Ingredienser

  • 2 persikor
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl muscavadosocker (mörkt)
  • 2 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk muskotnöt
  • Instruktioner

    1. Ställ ugnen på 200°C
    2. Blanda de torra ingredienserna för sig och ägg, yoghurt och mjölk för sig. Kärna ur och tärna persikorna fint och vänd runt tärningarna i mjöl. Blanda äggblandningen med mjölblandningen och vänd ner periskorna. Skeda upp i muffinsformar. Blanda 1/2 dl strösocker med muskotnöt och strö över muffinsen.
    3. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben