Persikopaket med amarettifylld mitten

Serverar: 6 portioner

En grillad efterätt är väl aldrig fel

Ingredienser

  • 115 g amarettibiskvier
  • 75 g flagad mandel
  • ½ dl strösocker
  • 75 g smör, tärnat
  • 1 riven citron, skal och saft
  • 1 vispad äggula
  • 6 mogna persikor
  • Instruktioner

    1. Om du inte hittar amarettibiskvier så ta mandelbiskvier och häll på några droppar amarettolikör eller bara mandelbiskvier, det blir gott ändå.
    2. Krossa biskvierna grovt och lägg dem i en stor skål. Tillsätt mandel, strösocker, smör och citronskal. Nyp ihop blandningen med fingrarna tills det liknar grova brödsmulor. Tillsätt äggulan och rör om så att blandningen håller ihop.
    3. Dela persikorna och kärna ur dem. Doppa persikorna i citronsaft. Dela up fyllningen mellan persikohalvorna och pressa ner fyllningen i håligheten.
    4. Gör i ordning 6 storaa ark aluminiumfolie, ca 20 cm i diameter. Lägg 2 fyllda persikohalvor på varje ark och forma till ett löst paket. Försegla ändarna. Grilla tills persikorna är mjuka och fyllningen bubblar. Servera varma med vaniljglass

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben