Älgfärslimpa med ost i mitten

Serverar: 4 portioner

Mycket gott.

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 små gula lökar, rivna
  • 2 krm vitpeppar
  • 100 g marinerad ost av fetaosttyp, spar marinaden
  • Rosépeppar
  • 1 paket bacon i skivor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Rör samman färsen med saltet. Blanda därefter i mjölk, ströbröd, ägg, lök och peppar.
    3. Lägg upp färsen på en fuktad skärbräda, platta till färsen lite och lägg ostbitar utmed mitten, droppa på lite av ostmarinad eller olja och smula över rosépeppar. Vik ihop och lägg limpan i den lilla långpannan. Lägg baconskivor över, lite på snedden.
    4. Baka älgfärslimpan på nedre falsen i ugn i drygt 1 timme. Låt färslimpan svalna innan den skärs. Den kan även kallna helt, skäras i skivor och värmas portionsvis i mikron.
    5. Serveras med kokt potatis, lingonsylt och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    miramamman 3 februari 2009

    Jättegod köttfärslimpa. Jag hade ett paket sidfläsk som jag saltade och lade över istället för bacon, det blev jättebra. Den var så saftig så ingen sås behövdes. Alla i familjen gillade denna rätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben