Pestokyckling med citronpasta

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott. Vardag som fest.

Ingredienser

  • 4 kycklingfileèr
  • 250 g fryst bladspenat
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½ kruka basilika eller 1 paket fryst basilika
  • ½ dl valnötskärnor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl lagrad ost
  • 2 dl créme fraiche
  • 4 portioner pasta ca 280 gram (bandspaghetti)
  • 2 msk smör
  • Skalet av en ½ citron
  • 4 tomater
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten. Krama ur vattnet och hacka den. Skala och hacka vitlöken. Hacka basilkian och valnötterna. Blanda alla ingredienserna, lägg filérna i en ungsfast form och bred över blandningen. Stek mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Servera kycklingen med lätt stekta tomat halvor och citron pasta.
    2. Citronpasta: Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda den kokta pastan med smöret och rivet citronskal

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben