Citronpasta med sparris

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Kombinationen citron, persilja och sparris lyfter vardagspastan till nya höjder

Ingredienser

  • 350 g spagetti, gärna cappellini
  • 1 liter vatten
  • 3 tsk salt
  • 3 tsk socker
  • 1 knippe grön sparris, delad på mitten
  • 4 msk olivolja
  • 2 citroner, rivet skal ca 4 msk
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 1 nypa flingsalt
  • Svartpeppar nymalen
  • 4 msk parmesanost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt ansvisningar på förpackningen.
    2. Koka upp vatten med socker och salt.
    3. Skär bort foten på sparrisen Koka sparrisen tills den är mjuk men ändå har spänst kvar, 3-5 minuter. Klyv den på längden.
    4. Häll olivolja och citronskal över pastan, toppa med finhackad persilja, sparris, salt och svartpeppar.
    5. Servera gärna med färskriven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben