Citronpasta med sesamstekt lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Svårare än så här behöver det inte vara att laga en fräsch pasta. Här toppar jag den spagettin med sesamstekta laxkuber, men pastan kan även serveras utan lax.

Ingredienser

  • Citronpasta
  • 1 msk rivet citronskal
  • Saft från 2 citroner
  • 1 dl olivolja
  • 3 dl riven parmesanost
  • 1 kruka hackad basilika
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 400 g spagetti
  • Till servering
  • 1-1½ dl parmesanost, färskriven
  • Sesamstekt lax
  • 300-400 g färsk lax
  • Sesamfrö
  • Smör till stekning
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Citronpastan: Vispa ihop citronskal och -saft, olivolja, 2 dl av parmesanosten, basilika och persilja. Smaka av med salt och peppar.
    2. Koka spagettin i lättsaltat vatten men häll av kokvattnet ett par minuter före den koktid som anges på förpackningen. Pastan ska vara mjuk utanpå men ha en hård kärna i mitten. Häll tillbaka spagettin i grytan och blanda i såsen och resterande (cirka 1 dl) parmesanost.
    3. Vänd runt minst en minut för att pastan ska ta smak av såsen.
    4. Laxen: Skär laxen i kuber och vänd dem i sesamfrö. Stek laxen runtom på medelstark värme i smör. Krydda med flingsalt.
    5. Strö laxkuberna över spagettin och servera tillsammans med resten av osten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben