Peter Jelksäters Chokladkola

Serverar: 50 portioner

Peter Jelksäters söta recept på kolor passar perfekt till årets glögg 2008 från Bloss

Ingredienser

  • 200 gram mjölkchoklad
  • 100 gram aprikospuré
  • 100 gram grädde
  • 150 gram strösocker
  • 100 gram honung, flytande, /glykos
  • Saltkristaller
  • Instruktioner

    1. Koka upp aprikospuré, grädde, socker och honung och slå över den hackade chokladen, rör slät och häll tillbaka i kastrullen.
    2. Låt det hela koka kraftigt under omrörning till en temperatur av 118 grader. Häll ut i form eller på bakplåtspapper till önskad tjocklek, strö över salt. Låt svalna och skär i bitar. Slå eventuellt in i papper.
    3. Förvara i väl försluten burk så att de inte torkar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben