petit chou

Serverar: 1 portioner

Bullar eller krans som är lika goda till dessert som till förrätt eller vickning - det handlar bara om vad man fyller dem med. Sockerfria är dom.

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 100 gram smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • Instruktioner

    1. 1. Koka upp vatten och matfett i en tjockbottnad kastrull. Sänk värmen och tillsätt mjölet under vispning. (Använd en kraftig visp.) 2. Rör tills degen släpper botten, inte längre. Degen får inte koka så att fettet kryper fram, då vill den inte höja sig i ugnen. 3. Låt degen svalna lite och tillsätt sen 1 ägg i taget under kraftig omrörning. Rör in varje ägg ordentligt i degen innan du tillsätter nästa. 4. Klicka eller spritsa ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Klickarna ska vara stora som en golfboll ungefär. 5. Eller: Spritsa/klicka ut en krans. 6. Sätt plåten mitt i ugnen. Grädda i 200-225 grader i 20-25 minuter. Öppna inte ugnsluckan under tiden! Kransar gräddas i 175-200 grader i ca 30 minuter.
    2. Serveringsförslag Fyll antingen med t ex kaviar/rom och gräddfil och hackad rödlök. Eller mjukost. Eller till dessert med grädde/vaniljkräm och bär el sylt. Fantasin sätter inga gränser här!

    Liknande recept

    3.8
    30 min
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben