Petit chou-krans med moccafyllning
En drömgod tårta som är lätt och luftig med moccafyllning och knapriga chokladbitar. Den passar bra både som dessert och till fikastunden.
Fyllningen kan varieras i det oändliga. Det är även gott att fylla med bär och vispad grädde eller vaniljkräm.
Ingredienser
Petit chou-krans
2 dl vatten
50 g smör
2 dl vetemjöl
3 små ägg
Moccafyllning
3 dl vispgrädde
1 msk frystorkat kaffepulver
50 g mörk choklad
4 msk florsocker
Garnering
Kakaopulver
Florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka upp vattnet och smöret i en kastrull som rymmer 2-3 liter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt hela mjölmängden på en gång. Rör tills smeten släpper från kastrullens botten och kanter.
- Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt kraftig omrörning. Rör smeten ca 5 minuter, den ska vara blank och smidig.
- Klicka ut med två matskedar till en krans på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter. Kransen ska få fin färg och bli lätt och luftig.
Öppna inte ugnsluckan under de första 20 minuterna. Låt kransen kallna på galler.
- Vispa grädden tillsammans med kaffepulvret till moccafyllningen. Finhacka chokladen. Blanda ner hälften i grädden och smaka av med florsocker.
- Skär av ett lock på kransen och fyll den med grädden. Strö på resten av chokladhacket. Lägg på locket och sikta över lite kakao och florsocker.
Liknande recept
Kommentarer (0)