Pho bo

Serverar: 4 portioner

Feelgood- gryta med vietnamesiska smakerav härliga ingredienser.

Ingredienser

  • 2 skivor biff, á 150 g
  • 250 g risnudlar
  • 1 morot
  • 1 schalottenlök
  • 50 g sockerärter
  • 150 g färska böngroddar
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 dl plockade örter, tex koirander, basilika och mynta
  • 1 lime i klyftor
  • Ev asiatisk fisksås
  • 1 msk smör
  • 1 tsk olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Buljong
  • ca 12 dl vatten
  • 3/4 dl konc kycklingfond- eller kalvfond
  • 3 citrongräs
  • ca 6 cm ingefära
  • 1 schalottenlök
  • Het chilisås
  • 1 lime
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 3 msk socker
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ röd chilifrukt
  • Instruktioner

    1. Börja med buljongen. Skär citrongräs och ingefära i grova skivor. Koka upp vatten och fond tillsammans med citrongräs, ingefära och skalad, halverad schalottenlök. Låt stå och dra 1 timme.
    2. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen och spola dem i kallt vatten. Rör ner 1 tsk olja så de inte klibbar ihop. Lägg i en skål.
    3. Skala och skär morot och lök i tunna skivor. Skär sockerärterna i strimlor. Lägg morot, lök, sockerärter och böngroddar i en skål. Hacka jordnötterna och lägg i en skål.
    4. Stek biffarna i smör i en het stekpanna ca 1 minut per sida, krydda med ! tsk salt och 2 krm peppar. Låt svalna och skär dem i riktigt tunna skivor.
    5. Gör chilisåsen. Rör ihop finrivet skal och juice av limen, fisksås, socker, finhackad vitlöksklyfta och urkärnad, finhackad chilifrukt i en skål.
    6. Sila av buljongen, häll tillbaka i kastrullen och koka upp.
    7. Servera nudlarna i portionsskålar och toppa med strimlade grönsaker, böngorddar, örter och biff. Slå på het buljong och toppa med jordnötter och lime i klyftor. Ringla över lite het chilisås eller servera i en skål vid sidan av.

    Liknande recept

    4.3
    8-10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben