Pias franska äppelkaka

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 50 minuter

Enkel och god äppelkaka med hasselnötstäcke.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl hasselnötskärnor
  • 100 g smör
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • 2 äggulor
  • 3/4 kg äpplen (6 medelstora)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mal nötterna. Rör smör och socker poröst. Blanda i nötterna och äggulorna. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten. Skala och skär äpplena i klyftor, sedan i mycket tunna skivor. Lägg äppelskivorna på ett smort ugnsfast fat. Bred över smeten och grädda i ca 30 minuter.
    3. Servera med grädde eller glass.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    bikbok 26 juni 2009

    Låter väldigt gott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben