Picatastekt fläskkotlettrad med tomatsås

Serverar: 4 portioner

Enkel och lätt att lyckas med.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • ½ msk vetemjöl
  • 1 krm paprikapulver
  • 3 dl riven Västerbottensost
  • Salt
  • Peppar
  • 8 tunna skivor urbenad fläskkotlett
  • Mjöl att vända fläskkotletterne i
  • Olja och smör till stekningen
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg, paprikapulver, vetemjöl och ost till en smet. Tillsätt lite salt och peppar.
    2. Vänd fläskkotletterna i lite mjöl och därefter picatasmeten. Stek i olja och smör tills de fått en gyllenbrun färg.
    3. Sås: Skala lök och vitlök, finhacka löken och krossa vitlöken. Fräs löken och vitlöken i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt tomaterna, tomatpurén och vatten. Rör om ordentligt.
    4. Tillsätt socker, oregano och smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme i 10-15 minuter tills den blir lite simmig.
    5. Om man vill kan man sila såsen för att den ska bli helt slät, men detta är inte nödvändigt.
    6. Servera med ris och couscous samt en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben