Pickled onions

Det här små och ganska kryddstarka gula lökar som du kan få på engelska pubar om du beställer "Ploughman's Lunch" vilket består utav en eller flera av ortens ostar, pickled onions, Branston Pickle, selleri, bröd, smör och frukt hur gott som helst. Jag brukar bjuda på pickled onions som tillbehör på juldagen när vi äter Engelsk Jullunch med kalkon. Även gott som tillbehör till hambugare tycker jag.

Ingredienser

  • ½ kg små gula lökar
  • 2½ dl ättikssprit, 12%
  • 2½ dl vatten
  • 2½ dl socker
  • 1 msk salt
  • 10 hela kryddnejlikor
  • 2 msk korianderfrön
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan eller rosmarin
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • Instruktioner

    Koka löken oskalad några minuter i enbart vatten. Spola sedan med kallt vatten. Dra av lökskalen. Koka upp lagen med alla kryddor. Låt lagen sjuda under lock i ca 5 minuter. Låt lagen sedan svalna. Kärna ur och strimla paprikorna. Varva dem i en kruka eller glasburk med de skalade hela lökarna, lökarna ska inte kokas ytterligare. Slå över den ljumma eller kalla lagen, som måste täcka lökarna. Låt stå i kylskåp i ca 1 vecka innan löken serveras. Löken håller sig i flera månader i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben