Baconlindad, pesto och mozzarellafyllda kycklingfiléer

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Den perfekta måltiden för att festa till det lite i vardagen. Enekel och lätt att göra till sin egen.

Ingredienser

  • 2 Kycklingfiléer (tinade)
  • 6 stycken små mozzarellabollar
  • 4 teskedar basilikapesto
  • 1 spring onion
  • 2 teskedar creme bonjour grekisk vitlök
  • 10 skivor bacon
  • 2 nypor havssalt
  • 3 Asterix potatisar
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 175 grader. Kyclkingfiléerna ska skäras en skåra i från sidan, inte helt igenom men så att mozzarellan, peston, löken och creme bonjouren kan stoppas i. När kycklingfiléerna är skurna bred, på insidan, på creme bonjouren. Platta till mozzarellabollarna med fingrarna och stoppa in tre i varje filé. Lägg i peston i filén och tillsist dela spring onionen och lägg in den längst ut vid öppningen av filéerna. Strö på havssaltet ovanpå filéerna. Ta fem baconskivor och linda runt kycklingen så att öppningen stängs. Lägg filéerna i en ungsform med lock och ställ in i ugnen i 25-30 minuter. För att få färg på baconet höj värmen till 200 grader och ta av locket i cirka 10 minuter.
    2. Skär potatisen i stavar och stek dem med salt och peppar, tills de är mjuka på insidan och brynta på utsidan.
    3. Servera med grönsaker och avocado.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben