Piroger med god äggröra

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 45 minuter

Detta recept är lätt och går snabbt att göra och röran kan kombineras och användas till smörgåspålägg, crepes, you name it. Billigt och gott!

Ingredienser

  • 6-7 st frysta smördegsplattor
  • 4 kokta ägg
  • 2-3 msk senap
  • 1-1½ dl majonnäs
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att tina smörplattor. Ta kokta ägg (hårdkokta) och mossa med gaffel till mindre bitar som får plats i pirogerna. Blanda i majonäs och senap. Smaka av och tillsätt efter egen smak. Peppra och smaka av igen.
    2. Fyll smörplattor med lagom mycket blandning så att det går att vika ihop dem på mitten och nagga i kanterna utan att röran rinner ut. Pensla med ägggula för fin gyllenbrun färg.
    3. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i mitten av ugnen tills pirogerna fått fin färg. Ta ut och servera antingen direkt med god sallad eller frys in för ett senare tillfälle.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben