Detta recept är lätt och går snabbt att göra och röran kan kombineras och användas till smörgåspålägg, crepes, you name it. Billigt och gott!
Ingredienser
6-7 st frysta smördegsplattor
4 kokta ägg
2-3 msk senap
1-1½ dl majonnäs
Svartpeppar
Instruktioner
- Börja med att tina smörplattor. Ta kokta ägg (hårdkokta) och mossa med gaffel till mindre bitar som får plats i pirogerna. Blanda i majonäs och senap. Smaka av och tillsätt efter egen smak. Peppra och smaka av igen.
- Fyll smörplattor med lagom mycket blandning så att det går att vika ihop dem på mitten och nagga i kanterna utan att röran rinner ut. Pensla med ägggula för fin gyllenbrun färg.
- Sätt ugnen på 225 grader och grädda i mitten av ugnen tills pirogerna fått fin färg. Ta ut och servera antingen direkt med god sallad eller frys in för ett senare tillfälle.
Liknande recept
Kommentarer (0)