Piroger med grönsaksfyllning

Serverar: 4 portioner

Små frasiga piroger med knaprig, kryddig grönsaksfyllning. Vegetariskt.

Ingredienser

  • 1 lök
  • 3 morötter
  • 2 zucchini
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 knapp dl olivolja
  • 4 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • 4 jufka eller filoark
  • 1 msk sherryvinäger
  • Olja till pensling och till plåten
  • Garnering
  • Persiljeblad
  • Dillkvistar
  • Lökringar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Ansa och skala morötter och zucchini, skär dem i tunna strimlor. Ansa champinjonerna, torka av dem med hushållspapper, skär i tunna skivor.
    2. Hetta upp 6 msk olja i en stor stekpanna, stek löken genomskinlig. Häll i tre fjärdedelar av morots och zucchini strimlorna och champinjonerna. Fräs dem under omrörning i 4 minuter. Tillsätt persiljan, smaka av med salt och peppar.
    3. Sätt ugnen på 180 grader.
    4. Skär varje ark på längden i 3 remsor, pensla dem med olja. Lägg 1 msk grönsaksfyllning längs ner på varje degremsa. Vik degremsan över fyllningen från vänster mot höger, så det formas en trekant. Fortsätt att vika in alla lösa degsnibbar. Nyp ihop de sista snibbarna.
    5. Smörj en plåt, lägg på pirogerna, grädda dem gyllenbruna mitt i ugnen ca 12 minuter.
    6. Blanda undertiden resten av olivoljanoch vinäger med resten av grönsaksstrimlorna, salta och peppra kraftigt.
    7. Servera salladen med pirogerna på tallrikar. Garnera med kryddörter och lökringar.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben