Piroger med kycklingfyllning

Serverar: 10 portioner

Kalljäs gärna!

Ingredienser

  • 15 g jäst
  • 1½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 75 g smält smör eller margarin
  • 5-6 dl vetemjöl
  • Ägg till pensling
  • Sesamfrön
  • Fyllning
  • 200 g stekt kycklingfilé
  • 100 g champinjoner
  • Matfett till stekning
  • 1 msk vetemjöl
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 msk klippt persilja
  • Salt
  • Örtpeppar
  • Servering
  • 1 skål med blandad sallad
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Blanda ner övriga ingrdienser och arbeta till en smidig det. Låt jäsa i 30 min. Skiva champinjonerna och stek dem i matfettet tills den mesta vätskan avdunstat. Strö över vetemjöl och spä med grädden. Låt puttra sakta i 5 min. Skär köttet i små bitar och blanda ner den i champinjonstuvningen tillsammans med persilja. Smaka av med salt och örtpeppar. Kavla ut degen tunt och ta ut 10 rundlar 12-15 cm i diameter. Fördela fyllningen och nyp ihop kanterna som ska vara uppåt. Lägg på plåt och låt jäsa i 20 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla pirogerna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i ugnen i c:a 15 min.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben