Serverar: 10 portioner
Kalljäs gärna!
Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Blanda ner övriga ingrdienser och arbeta till en smidig det. Låt jäsa i 30 min. Skiva champinjonerna och stek dem i matfettet tills den mesta vätskan avdunstat. Strö över vetemjöl och spä med grädden. Låt puttra sakta i 5 min. Skär köttet i små bitar och blanda ner den i champinjonstuvningen tillsammans med persilja. Smaka av med salt och örtpeppar. Kavla ut degen tunt och ta ut 10 rundlar 12-15 cm i diameter. Fördela fyllningen och nyp ihop kanterna som ska vara uppåt. Lägg på plåt och låt jäsa i 20 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla pirogerna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i ugnen i c:a 15 min.