Piroger med seitan

Serverar: 2 portioner

Tips! Man kan experimentera mycket med kryddningen. Till exempel kan man ha lite riven sojaost i varje pirog. Eller strimlad paprika, svamp och morot.

Ingredienser

  • 0,3 l färsmalen seitan
  • 2 st tomater
  • 1 st sul lök
  • 1/4 st purjolök
  • 1 dl vatten
  • 1/2 st påse tex mex-kryddmix
  • Färdig pirog/smördeg till 6 piroger
  • Instruktioner

    Till detta recept behöver vi färsmalen seitan. Ta en lagom stor bit färdiglagad seitan och mixa till lagom konsistens i en vanlig hushållsmaskin. Hacka och bryn löken i en stekpanna. Tillsätt färs, 1 dl. vatten, och kryddmixen (ca. en halv påse) i stekpannan. Låt sjuda i 10 minuter eller tills vätskan är borta. Smaka av och låt svalna i 15 minuter. Kavla ut och skär till pirog/smördegen i 6x6 cm. stora plattor. Ta en matsked med den uppstekta färsen och lägg i mitten varje platta. Vik ihop och pressa till de öppna kanterna. Lägg pirogerna på en plåt på ett ark bakplåtspapper. Låt dem bakas i ugn i ca. 15-20 minuter i 175 graders värme. Ta ut dem och servera direkt.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben