Piroger med tacosmak

Serverar: 16 portioner

Tid: 1 timme

Jättegoda piroger som även kan göras mindre till buffébordet.

Ingredienser

  • Pirogdeg
  • 10 dl vetemjöl
  • 300 g smör eller margarin
  • 250 g kesella
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk tacosås
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
    2. Hacka löken och fräs den med färsen. Tillsätt pressad vitlök, tacosås, vatten oregano, salt och peppar. Låt allt puttra 15-20 minuter. Smaka av.
    3. Ansa och skiva svampen. Fräs svampen i lite matfett.
    4. Dela degen i 4 lika stora delar. Kavla ut varje bit ganska tunt, så att den blir ca 26x26 cm. Dela varje degplatta i 4 bitar, ca 13x13 cm.
    5. Fördela färsen på ena halvan av degrutorna. Strö över lite svamp och riven ost. Vik över den fria halvan och tryck till kanterna ordentligt.
    6. Lägg pirogerna på bakpappersklädd plåt, pensla dem med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben