Pistageglass

Denna Gelato di pistaccio (pistageglass) är relativt enkel att göra, men är väldigt god och har inspirerats av det Italienska köket och dess goda dessertglassar. Receptet är här beräknat för ca 4 portioner.

Ingredienser

  • 8 st äggulor
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 dl socker
  • 4 cl amarettolikör
  • 4 msk pistagenötter, hackade
  • 2 msk pistagemassa
  • Instruktioner

    1. Pistagemassa hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker.
    2. Hacka nötterna. Vispa ägggulor, socker och vispgrädden. Blanda sedan ihop alla ingredienser.
    3. För dig som inte vill använda amarettolikör (Systembolagets "Talea Amaretto Cream" nr. 195) så går det lika bra med några droppar bittermandelolja.
    4. Häll i en form och ställ i frysen, rör om var tionde minut medan glassen stelnar – eller kör i din glassmaskin.
    5. Serveras förslagsvis tillsammans med italienska mandelskorpor och en kopp expresso eller cappuccino

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben