Ice cream sandwich med tre smaker

Tänk att ha hemmagjorda sandwichar i frysen, färdiga att servera till oväntade fikagäster. Mums! Mängden kakor är lagom till 1 sats glass, ca 6 sandwichar. Baka fler satser kakor om du vill servera flera glassmaker.

Ingredienser

  • Kakor, 12 st
  • 110 g rumsvarmt smör
  • ½ dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 dl finhackade nötter eller hackad choklad
  • Pistageglass
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 dl standardmjölk
  • 1 dl finmixade pistagenötter
  • Chokladglass
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl standardmjölk
  • 2½ dl vispgrädde
  • Vaniljglass
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 dl standardmjölk
  • 1 vaniljstång
  • Valfritt strössel att rulla sandwicharna i
  • Instruktioner

    1. Kakor: Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och vaniljpulver och vispa några minuter till. Blanda de torra ingredienserna och häll i smörblandningen. Vispa tills det blir en deg. Plasta in och låt degen kallna i kylen i 30 minuter.
    3. Dela upp degen i 12 bitar och rulla till bollar.Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem något. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt kallna.
    4. Pistageglass: Vispa ägg med elvisp och tillsätt socker lite i taget under vispning. Rör i grädde, mjölk och finmixade nötter. Ställ in i kylen eller frysen tills smeten är ordentligt kall. Följ instruktionerna till din glassmaskin. När glassen har samma konsistens som mjukglass häller du den i en plastbunke med lock och ställer in i frysen, minst 1 timme.
    5. Chokladglass: Vispa ägg med elvisp och tillsätt socker lite i taget under vispning. Smält chokladen i mjölken på låg värme i en kastrull. Rör i grädde och chokladmjölken i äggvispet, till en jämn smet. Ställ in i kylen eller frysen tills smeten är ordentligt kall. Följ instruktionerna till din glassmaskin. När glassen har samma konsistens som mjukglass häller du den i en plastbunke med lock och ställer in i frysen, i minst 1 timme.
    6. Vaniljglass: Vispa ägget med elvisp och tillsätt socker lite i taget under vispning. Rör i grädde och mjölk. Skär upp vaniljstången, skrapa ur fröna och rör ner i smeten. Ställ in i kylen eller frysen tills smeten är ordentligt kall. Följ instruktionerna till din glassmaskin. När glassen har samma konsistens som mjukglass häller du den i en plastbunke med lock och ställer in i frysen, i minst 1 timme.
    7. Servering: Lägg en glasskula mellan två kakor, tryck till och rulla kanterna i strössel. Klara att servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben