Sandwich Caramel Cream Cookies

Goda även om man inte fyller dem.

Ingredienser

  • 230 g smör, rumstemperatur
  • 1,2 dl brunt socker
  • 0,6 dl socker
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 g smör (bra kvalite, t..ex. arla)
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3-4 msk grädde
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop smör, brunt socker och vanligt socker till det slät och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker och äggula och vispa väl. Häll sist i mjöl och blanda tills det blir en deg.
    2. Lindra in degen i plast och låt stå i kylen i 1-2 timmar.
    3. Sätt ugnen på 180 grader.
    4. Rulla lagom stora bollar och lägg dem på en långpanna täckt med bakplåtspapper. Platta till bollarna med en gaffel eller ett glas (täck botten av glaset med plast annars fastnar cookien), de ska vara ca 2cm höga efter att du plattat till dem. Stoppa in plåten i ugnen i 8-10 minuter, ungefär tills kakorna börjar bli ljus bruna runt kanterna. Ta sedan bort hela bakplåtspappret från långpannan (var försiktigt, de är väldigt mjuka och kan gå sönder väldigt lätt innan de svalnat) och låt dem svalna.
    5. Fyllning: Smält smöret på låg värme i en kastrull tills smöret börjar bli brunt (var försiktig, smöret kan brännas väldigt snabbt eller bli alldeles för mörkt). Ta sedan bort kastrullen från spisen.
    6. Blanda i florsocker, vanilj och grädde tills du får en tjock konsistens.
    7. Ta en cookie och bred över lite fyllning och lägg slutligen på en till cookie.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben