Pistagekola

Serverar: 60 portioner

Goda är de!!!

Ingredienser

  • 1 dl pistagenötter
  • 3 dl Vispgrädde
  • 50 g Svenskt Smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 3 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Häll ner nötterna i kokande vatten ca 1/2 min. Skölj dem sedan i kallt vatten och skala dem. Blanda alla ingredienser, förutom nötterna, i en vid tjockbottnad kastrull. Koka smeten tills den börjar tjockna, ca 35 min. Rör om då och då. Kontrollera om kolan är klar genom att göra "kulprovet". (Häll några droppar av kolasmeten i kallt vatten och rulla till en halvhård kula.) Blanda nötterna i smeten. Häll upp på en plåt täckt med bakplåtspapper. Låt svalna och skär ett rutmönster innan kolasmeten stelnat helt. Skär eller klipp kolan i bitar. Linda in dem i plastfolie eller smörpapper. Förvara kolorna svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben