Pitabröd med skinkfyllning

Serverar: 4 portioner

I pitabröden ligger en härlig grönsaksröra och dessutom både skinka och ost.

Ingredienser

  • 200 g champinjoner
  • 1 purjolök
  • 2 tomater
  • 1 paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 75 g ost
  • 180 g strimlad rökt skinka
  • 4 pitabröd
  • Salladsblad
  • Dressing
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 1 msk senap
  • 1 1/2 tsk socker
  • 1 1/2 tsk vit balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Ansa svampen och skiva den. Ansa och strimla purjolöken. Tärna tomaterna. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka vitlöken.
    2. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt lite mera matfett, purjolök, tomater, paprika och vitlök. Låt allt fräsa några minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt det kallna.
    3. Tärna osten. Rör ner ost och skinka i grönsaksröran.
    4. Rör samman alla ingredienserna till dressingen.
    5. Öppna bröden så att det går att fylla dem. Fördela sallad och grönsaksröra i bröden.
    6. Låt var och en själv hälla dressing i sin macka.
    7. Tips: Packa dressingen till pitabröden i en liten skål för sig själv. Häll på dressingen när mackan ska avnjutas.

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben