Pitepalt

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Serveras med lingonsylt och smör Kan stekes med fördel dagen efter

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 dl kornmjöl
  • 1 - 2 dl vetemjöl
  • 200 - 300 gr rimmat sidfläsk
  • 6 liter vatten
  • salt
  • Instruktioner

    Koka vattnet med salt (vattnet ska smaka salt) Skala potatis och skär den i bitar Malpotatisen och blanda med salt och mjöl tills man får en bra konsistens så man kan forma den Låt degen ligga en stund att svälla Skär fläsket i små tärningar Forma till 12 bollar som fylles med fläsket Sjud tills de flyter upp och sedan 45-60 min

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    mfrukt2 2 februari 2008

    Uppstekt palt med sirap, MUMS

    Gnagett 6 mars 2008

    Palt har jag inte ätit på många, många år. Jag har aldrig vågat mig på att göra det själv men nu måste jag prova med ditt recept. Anita

    tycons 9 januari 2009

    Riktigt gott med pitepalt....................................har inget recept utan gör dom på känn men utan kornmjöl. Supergott med palt för alla er som inte provat ännu.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben