Pizza bolognese

Serverar: 2 portioner

En enkel pizza med härlig mozarella som garnering. Ett mycket bra sätt att ta vara på överbliven köttfärs- eller bolognesesås.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 2 dl mjölk
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 700 g blandfärs
  • 3 mogna tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk blandade torkade örtkryddor
  • Salt
  • Peppar
  • 15 skivor mozzarellaost
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen. Skala och hacka löken. Värm upp oljan i en stekpanna. Bryn lök och köttfärs tills det är väl brynt. Häll bort överflödigt fett från stekpannan.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär tomaterna i tärningar. Tillsätt tomater, tomatpuré, vinäger och örter till köttfärsen. Smaka av med salt och peppar. Täck över och låt sjuda i 20 minuter.
    3. Degen: Blanda mjöl och bakpulver och blanda samman till en deg tillsammans med olja och mjölk. Kavla ut degen till två runda bottnar, ca 25 cm i diameter, och lägg dem på en smord bakplåt.
    4. Fördela fyllningen på bottnarna och lägg osten ovanpå. Baka pizzorna 20 minuter i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben