Pizza Carpaccio

Serverar: 4 portioner

Det här är Nordens godaste pizza.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 1 pkt jäst
  • 4 dl ljummet vatten (byt en tredjedel av vattnet mot mjölk för en sprödare pizzabotten)
  • 10-12 dl vetemjöl
  • 5 msk olivolja
  • 1-2 krm salt
  • Pizzasås på färska tomater
  • 300 g färska tomater i tärningar
  • 1 kvist färsk rosmarin finhackad eller ½ tsk torkad
  • 1 rödlök finhackad
  • 1 klyfta vitlök finhackad
  • ½-1 urkärnad finhackad röd chili
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 tsk balsamicovinäger
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Det här behövs till 4 pizzor
  • 1 1/2 dl tomatsås
  • 400 g buffelmozzarellaost skuren i skivor
  • 300 g oxfilé, lättfryst och skuren i tunna skivor
  • 4 tsk tryffelolja eller 1 tunt hyvlad svart tryffel
  • 4 tsk flingsalt
  • 4 krm grovmald svartpeppar
  • 100 g parmesanost, hyvlad
  • 40 g rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om. Tillsätt vetemjölet lite i taget - använd gärna elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg. Låt jäsa under bakduk ½ - 1 timme. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i pizzaformar.
    2. Fräs rödlök, vitlök och chili i olivolja, ett par minuter på medelvärme. Tillsätt tomater, socker, vinäger och rosmarin, låt allt sjuda på låg värme under omrörning till lämplig konsistens (koka bort ca 1/4 av såsen). Smaka av med salt och peppar. Kyl ned och fördela på pizzadegen. Lägg på oxfilén och ringla över tryffelolja eller strö över tryffel. Krydda med salt och peppar och garnera med parmesanost och rucolasallad. Grädda pizzorna, en i taget, mitt i ugnen 8 till10 min i 275 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben