Pizza Caruso

En ganska okänd pizza, som blir härligt smakrik om man köper bra, stark salami. Mums!

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 25 g jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl durumvetemjöl
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Pizzasås
  • 2-3 schalottenlökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 800 g hela tomater på burk
  • 2 lagerblad
  • ½ dl tomatketchup
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 msk honung
  • 1-2 msk torkad oregano
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Pizzafyllning
  • 2 mozzarellaostar
  • Inlagd grillad paprika
  • Torkad oregano
  • 100 g tunt skivad stark italiensk salami
  • Instruktioner

    1. Pizzadeg: Lös upp jästen i vattnet. Blanda i olivolja, tillsätt mjölet och salt. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i minst 1½ timme.
    2. Pizzasås: Hacka löken och pressa vitlöken. Stek i olivolja utan att det tar färg. Häll på tomaterna och koka upp. Tillsätt lagerbladen och låt småputtra i minst en halvtimme. Späd med tomatketchup, tomatpuré och honung. Smaka av med torkad oregano, salt och svartpeppar.
    3. Låt svalna och mixa därefter allt med en stavmixer till en slät sås. Frys in det som blir över och använd nästa gång det är dags för pizza.
    4. Utbakning och gräddning: Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen, bred på tomatsåsen, strimmla paprikan och lägg ut. Riv mozzarellan och strö på. Krydda med oregano. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter. Lägg på salamin och servera genast.
    5. Bjud gärna en kålsallad (pizzasallad) till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben