En ganska okänd pizza, som blir härligt smakrik om man köper bra, stark salami. Mums!
Ingredienser
Pizzadeg
25 g jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 dl durumvetemjöl
6-7 dl vetemjöl
1 tsk salt
Pizzasås
2-3 schalottenlökar
2-3 vitlöksklyftor
Olivolja
800 g hela tomater på burk
2 lagerblad
½ dl tomatketchup
½ dl tomatpuré
2 msk honung
1-2 msk torkad oregano
Salt
Svartpeppar
Pizzafyllning
2 mozzarellaostar
Inlagd grillad paprika
Torkad oregano
100 g tunt skivad stark italiensk salami
Instruktioner
- Pizzadeg: Lös upp jästen i vattnet. Blanda i olivolja, tillsätt mjölet och salt. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i minst 1½ timme.
- Pizzasås: Hacka löken och pressa vitlöken. Stek i olivolja utan att det tar färg. Häll på tomaterna och koka upp. Tillsätt lagerbladen och låt småputtra i minst en halvtimme. Späd med tomatketchup, tomatpuré och honung. Smaka av med torkad oregano, salt och svartpeppar.
- Låt svalna och mixa därefter allt med en stavmixer till en slät sås. Frys in det som blir över och använd nästa gång det är dags för pizza.
- Utbakning och gräddning: Sätt ugnen på 250 grader.
Kavla ut degen, bred på tomatsåsen, strimmla paprikan och lägg ut. Riv mozzarellan och strö på. Krydda med oregano.
Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter.
Lägg på salamin och servera genast.
- Bjud gärna en kålsallad (pizzasallad) till.
Liknande recept
Kommentarer (0)