Pizza Dracula

Som namnet antyder är detta en stark upplevelse...

Ingredienser

  • 1 sats pizzadeg (finns flera bra recept här på MK)
  • Topping
  • 4 tomater, eller 1 ½ dl passerade tomater
  • 1 chilifrukt av valfri styrka, urkärnad och strimlad
  • 1 röd paprika, urkärnad och strimlad
  • 80 g salsiccia, i tunna skivor
  • 30 g stark salami, i små bitar
  • Olivolja extra virgine
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Torkad chili, finhackad
  • Finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. "Kryssa" i tomaterna med en vass kniv.
    2. Koka upp vatten med lite salt i en kastrull. Lägg i tomaterna och koka dem ca 30 sekunder, tills skalet börjat lossna.
    3. Ta upp tomaterna, skölj dem i kallt vatten och ta bort skalet. Ta bort kärnorna och hacka köttet fint.
    4. Ugnsstek paprikastrimlorna tills de mjuknat lite, ca 15 minuter i 225 grader.
    5. Dra ut pizzadegen. Täck med tomater, salami, salsiccia och paprikastrimlor.
    6. Blanda olivolja med vitlök, chili och persilja efter behag och ringla över pizzan. Grädda 10–15 minuter i 225-250 grader.
    7. Tips: Känner man sig lite "lat" kan man ersätta pizzadegen med hönökaka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben